دنياي مقالات ورزشي بروکلی، اسفناج و لوبیای سبز در نقطه ی مقابل سبزیجات غیر نشاسته ای، سبزیجات نشاسته ای نظیر: نخودفرنگی، سیب زمینی، ذرت، کدوی زمستانی و غیره می باشند. نیازی نیست که سبزیجات نشاسته ای را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید، چرا که حاوی مواد مغذی مفیدی هستند و فقط باید تعادل در مصرف آن ها را به یاد داشته باشید. از آن جا که سبزیجات نشاسته ای کربوهیدرات بیشتری دارند و قند خون را با سرعت و به میزان بیشتر افزایش می دهند، بسیار مهم است که به اندازه ی مناسب مصرف شوند. شواهد جدیدی نیز وجود دارند مبنی بر این که سبزیجات برای افراد دیابتی مفید و سالم هستند. توت فرنگی برخی افراد دیابتی از خوردن توت فرنگی به دلیل شیرین بودن آن اجتناب می کنند، ولی یک فنجان توت فرنگی میان وعده ی سالمی است که قند خون را چندان افزایش نخواهد داد و در هر حال به مراتب گزینه ی بهتری از شیرینی جات و شکلات ها است. توت فرنگی کم کالری و کم کربوهیدرات است و غنی از فیبر و آب می باشد در نتیجه فرد را برای مدت زمان بیشتری سیر نگه خواهد داشت. هر چه افراد دیابتی برای مدت طولانی تری سیر بمانند، در کل کربوهیدرات کمتری مصرف خواهند نمود. دارچین بر طبق اخبار جدید دارچین ادویه ای است که ممکن است اثراتی مشابه انسولین داشته باشد و به کاهش سطوح قند خون در افراد دیابتی کمک نماید. در یک مطالعه ی جدید پژوهشگران آلمانی، به طور تصادفی 79 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 را به دو گروه تقسیم نمودند. گروه نمونه برای مدت 4 ماه عصاره دارچین را برای 3 بار در روز مصرف کردند و گروه کنترل، دارونما (پلاسبو) را مصرف نمودند. در انتها در گروهی که دارچین را مصرف نموده بودند سطح قند خون ناشتا به میزان بیشتری کاهش یافته بود (3/10 درصد کاهش در گروه مصرف کننده ی دارچین، در مقایسه با 3/4 درصد کاهش در گروه کنترل). دانشمندان چنین نتیجه گیری کردند که عصاره ی دارچین ممکن است اثر معتدلی را در کاهش سطوح قند خون در افراد دیابتی داشته باشد به ویژه برای افرادی که مشکل بیشتری در ارتباط با کنترل سطوح قند خون شان دارند. البته قبل از این که پزشکان بتوانند پیشنهاد مصرف دارچین و میزان مصرف آن را به افراد دیابتی توصیه نمایند، مطالعات بیشتری می بایست انجام گیرند. ولی مطمئنا تا آن موقع ضرری نخواهد داشت اگر کمی ادویه ی دارچین را به غذای خود اضافه کنید.
رژیم غذایی در دیابت نوع دو: 1- در پیشگیری از دیابت و بیماران دیابتی از غلات سبوس دار مصرف کنند. خطر ابتلا به سندرم متابولیک کاهش می آید. 2- نان سنگک ( بهترین )، نان بربری، تافتون، و نان سبوس دار مصرف کنید. 3- ماکارونی سبوس دار خوب است 4- میوه و سبزی زیاد مصرف کنید هر موقع گرسنه می شوید مصرف کنید. باعث کمتر شدن سندرم متابولیک می شود. 5- قند، شکر، مربا، کره، پولکی نخورید. به جای آن از خشکبار ( میوه های خشک ) استفاده کنید 6- عدم مصرف نوشابه های شیرین، دلستر و گاز دار 7- گوشت قرمز زیاد مصرف نکنید خطر ابتلا به سندرم متابولیک دارد به جای آن از ماهی ها، مرغ و ماکیان استفاده کنید 8- سویا مصرف کنید در مادران بار دار کمتر از 30 گرم باشد. و در کودکان همراه با سایر منابع پروتئین مصرف کنید سویا پروتئین متیونین ندارد و اگر به تنهایی مصرف شود جلوی رشد کودکان را می گیرد. 9- نان سفید و نان لواش چون اندکس گلیسمی بالا دارد مصرف نکنید. 10- روغن ماهی و مکمل نیاسین مصرف نکنید قند خون را بالا می برد. 11- هویج یا پوره سیب زمینی قند خون را سریع بالا می برد مصرف نکنید. 12- شش وعده غذایی داشته باشید یک وعده آخر شب و دو میان وعده داشته باشید 13- مراقب چربی های پنهان گوشت باشید وقتی گوشت پخته شد چربی های آن را جدا کنید 14- از مصرف توت خشک، کشمش و خرمای خشک خودداری کنید زیرا مصرف بی رویه آن باعث بالا رفتن قند خون می شود. 15- شیر با 1.5 درصد یا صفر درصدچربی مصرف کنید. 16- نان جو خوب است ولی مصرف نکنید زیرا جو گران است و به خمیر آن مالت می زنند تا قهوه ای شود 17- قرص اسلیم کوئیک یک عدد قبل غذا برای افراد چاق خوب است ولی در افرادی که حساسیت پوستی، بیماری گوارشی و کلیوی دارند مصرف نشود سویا، نان سبوس دار و عدس در بیماران کلیوی که پروتئین دفع می کنند مصرف نشود زیرا باعث بالا رفتن پروتئین می شود. ورزش عامل اصلی کنترل قند خون است . عامل بعدی مصرف صحیح مواد غذایی است . مطالعات اخیر نشان داده است که اجرای برنامه ورزشی منظم ، ارزش بالایی در کنترل غلظت قند خون دارد . ● قند خون بدون تغییر می ماند اگر :
نظرات شما عزیزان:
آخرین مطالب آرشيو وبلاگ نويسندگان پيوندها |
|||
|